Voorbereiding: De Sleutel tot Innerlijke Rust

Preparation = Relaxation

Laten we eerlijk zijn: soms ben ik overvoorbereid. Echter, de reden daarvoor is duidelijk.

Het bestaan als professioneel muzikant kan een rollercoaster zijn. Tussen lessen, repetities, en optredens - zelden op dezelfde plek, laat staan in dezelfde stad - schuilt een uitdaging in het onbekende.

Het oude gezegde luidt: "Een goede voorbereiding is het halve werk." Laten we dat eens onder de loep nemen.

In deze blog nodig ik je uit om na te denken over wat jij essentieel vindt om op je best te presteren. Als inspiratie deel ik enkele van mijn eigen methoden, onderverdeeld in drie categorieën: uitrusting, benodigdheden en persoonlijke rituelen.

Uitrusting

Als drummer kom ik regelmatig op plekken die zeggen:”ja hoor, er staat een compleet drumstel klaar!”, en dan kom je daar en dan denk je okeeee… en nu? Het is goed om eens na te denken over wat jij minimaal nodig hebt om goed te klinken. Ik weet dat ik een kick drum met een beetje stemmen en demping altijd goed laag kan laten klinken, dus dit is wat ik zelf meeneem.

  • Mijn eigen snaredrum

  • Mijn eigen bekkens

  • En natuurlijk, mijn magische koffertje.

Dit koffertje is mijn 'probleemoplosser'. Gebroken snaren, tuning issues, verloren stemsleutels, extra demping, valt er iets uit elkaar? Voor alles heb ik een oplossing bij de hand. En geloof mij een goede rol tape lost bijna alle drum problemen op 😂. Hoewel ik het niet altijd nodig heb, biedt het mij gemoedsrust dat ik altijd dit soort tools bij de hand heb.

Benodigdheden

Mijn rugzak is als een verlengstuk van mijzelf. Het bevat mijn MacBook of iPad - zodat ik altijd zowel werk als ontspanning bij mij heb - naast een organizer met kabels, mijn e-reader, en waterfles. Want, laten we wel wezen: een muzikanten leven is vaak wachten. Deze spullen bieden mij de keuze om deze tijd productief of juist ontspannen te besteden.

Persoonlijke rituelen

Buiten fysieke voorwerpen is mindset cruciaal. Ieder van ons heeft eigen manieren om in de 'zone' te komen.

Hoewel sommige muzikanten zweren bij stimulerende middelen om hun groove te vinden, geloof ik in een heldere geest. Mijn voor-show routine? Een intensieve soundcheck om in de creatieve sfeer te komen, een wandeling door de zaal met mijn drumsticks in handen, en, indien mogelijk, een korte meditatie. Als dat niet lukt, een paar diepe ademhalingen om in het hier en nu te landen.

Deze trucjes worden ook allemaal uitgebreid besproken in mijn online cursus en 1-op-1 sessies!

Maar laten wij het nu eens omdraaien: wat zijn jouw rituelen en must-haves?

Vorige
Vorige

Mijn Reis met 'Slow Productivity

Volgende
Volgende

Balanceren tussen een Muziekcarrière en Ouderschap?